Eveniment

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Am luat decizia de a publica întreg PNRR-ul. Publicarea documentului are loc pe 2 iunie, la două zile de la trimiterea către Comisie

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor...

Autor: Roxana Petrescu

26.05.2021, 14:22 461

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României va deveni un document public abia după ce va fi trimis către Comisia Europeană, chiar dacă intenţia guvernului este de a lua un împrumut de 16 miliarde de euro peste granturile de 13,2 miliarde de euro disponibile prin mecanismul european.

“Am luat decizia de a publica întreg planul României, vom fi printre puţinele state membre UE care publică întregul document”, spune Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Instituţia a făcut publică o sinteză a PNRR-ului după prezentarea susţinută azi, în Parlament, de către premierul Florin Cîţu.

Printre livrabile din document se numără construirea a 2.470 de kilometri de reţele de canalizare, plantarea a 45.000 de hectare noi de pădure, 434 de kilometri de autostradă, peste 1.500 MW în proiecte eoliene şi peste 2.000 MW în proiecte solare sau renovarea a 30 de spitale.

Sinteza prezentată în Parlamentul României, astăzi, 26 mai

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO