Eveniment

Criminalul din Caracal este ”confuz”: A spus prima dată că a aruncat-o în Olt apoi că a aruncat-o în Dunăre

Criminalul din Caracal este ”confuz”: A spus prima...

Autor: Andreea Smerea

31.07.2019, 14:36 646

Procurorul-şef DIICOT, Felic Bănilă, a anunţat, miercuri, că Gheorghe Dincă a devenit confuz atunci când anchetatorii i-au cerut să spună ce a făcut cu cadavrele, precizând că, referitor la victima de 15 ani, suspectul a spus prima dată că a aruncat-o în Olt, apoi că a aruncat-o în Dunăre. 

"S-a stabilit cert, prin probe, prezenţa cel puţin a victimei de 15 ani atât în maşina inculpatului, cât şi în casă. Gropile din curte sunt nişte tuburi betonate realizate cu mult timp înainte. E şi un canal care să îl ajute cu repararea maşinilor, acolo nu a fost identificat nimic", a declarat Felix Bănilă.

Procurorul-şef DIICOT a precizat că Gheorghe Dincă a devenit confuz în momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele celor două fete.

"Nu ne putem axa în mod exclusiv pe declaraţiile inculpatului. Inculpatul se pare că a fost cooperant, însă la momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele, a devenit confuz. Cu privire la victima de 15 ani, (Gheorghe Dincă -n.r.) a spus că a aruncat-o în Olt, iar ulterior a spus că a aruncat-o în Dunăre", a completat Felix Bănilă.

Procurorul-şef DIICOT a mai precizat că cercetările nu se axează exclusiv pe traficul de persoane, ci vizează şi activitatea desfăşurată de operatorii de la 112.

"În primă fază, inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor, în urma discuţiei avute cu anchetatorii şi cu avocatul, a recunoscut. Ne punem şi noi întrebarea ce l-a făcut să recunoască?. Ţine de conştiinţa lui şi de modul în care înţelege să-şi construiască apărarea", a completat Felix Bănilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO