Eveniment

Credite de 92 mil. euro pentru "Henri Coanda"

22.06.2005, 20:27 14

Consiliul Concurentei a autorizat un ajutor de stat in valoare de aproximativ 3.312 mld. lei (92 mil. euro) acordat Companiei Nationale Aeroportul International Henri Coanda pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii, afirma oficialii institutiei.

Masurile de sprijin financiar notificate de catre Ministerul Finantelor constau in contractarea de credite externe cu garantii de stat pentru sustinerea programului de modernizare, precizeaza sursa citata. Realizarea proiectului de investitii va permite aeroportului sa aplice recomandarile Organizatiei Aviatiei Civile Internationale in domeniul traficului aerian si sa proceseze un numar mai mare de pasageri si aeronave. Capacitatea actuala a aeroportului este de circa 4,5 milioane de pasageri anual.

De asemenea, modernizarea aeroportului va asigura respectarea obligatiilor Romaniei cu privire la siguranta si securitatea zborurilor, vama si control de frontiera si va permite dezvoltarea legaturilor aeriene cu statele membre ale UE.

Compania Nationala Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a fost infiintata in 1998 prin reorganizarea Regiei Autonome Aeroportul International Bucuresti-Otopeni.

Compania este societate comerciala pe actiuni cu capital integral de stat. Consiliul Concurentei monitorizeaza ajutoarele de stat si este institutia competenta sa aprobe acordarea acestora de catre autoritatile care au notificat deja masura acordarii ajutorului de stat. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO