Eveniment

COVID. Australienii care se întorc din India riscă amenzi uriaşe sau chiar închisoarea

COVID. Australienii care se întorc din India riscă...

Autor: Beatrice Dumitru

01.05.2021, 15:00 237

Călătorii care vor să vină în Australia din India riscă o amendă uriaşă sau închisoare. Legislaţia, valabilă înclusiv şi pentru cetăţenii australieni, intră în vigoare luni şi urmează să fie revizuită pe 15 mai. Guvernul australian a interzis săptămâna aceasta toate zborurile directe dinspre India.

Cetăţenii australieni care se întorc în Australia din India, ţară puternic afectată de coronavirus în ultimele două săptămâni, riscă o amendă uriaşă sau închisoarea, relatează DPA.

Ministerul Sănătăţii a precizat că decizia a fost luată „bazându-se pe numărul de persoane aflate în carantină după ce au contractat Covid-19 în India".

Legislaţia intră în vigoare luni şi urmează să fie revizuită pe 15 mai.

Ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, a anunţat vineri seara târziu că oricine încearcă să sfideze noile reguli va primi amenzi de până la 66.600 de dolari australieni (mai mult de 51.800 de dolari SUA), cinci ani de închisoare sau ambele.

Sâmbătă, trezorierul australian Josh Frydenberg a respins afirmaţiile potrivit cărora este „iresponsabil” să lase cetăţenii australienii blocaţi în India.

„Am luat măsuri drastice pentru ca australienii să fie în siguranţă pentru că în India este o situaţie foarte gravă, iar sfaturile medicale oferite guvernului federal au fost de a pune în aplicare aceste măsuri stricte. Am acţionat după sfatul medicului,” a spus Frydenberg.

Guvernul australian a interzis săptămâna aceasta toate zborurile directe dinspre India din cauza numărului uriaş de infectări din ţara asiatică.

Premierul Scott Morrison a declarat marţi că zborurile de pasageri între India şi Australia vor fi „întrerupte” până pe 15 mai, suspendarea urmând să fie revizuită înainte de această dată pentru a evalua dacă este necesară o prelungire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO