Eveniment

Costurile unei excursii în Africa, pe timp de pandemie, ar putea depăşi câteva mii de dolari, din cauza testelor PCR. Cazarea pentru o tabără în Tanzania costă până la 2.500 de dolari de persoană, pe noapte

Costurile unei excursii în Africa, pe timp de pandemie,...

Autor: Andrei Şerbănescu

04.09.2021, 15:45 157

Necesitatea asigurării măsurilor de siguranţă sanitară pentru o vacanţă într-o ţară africană ar putea costa mii de dolari în plus. Cazarea pentru o tabără în Tanzania ar putea costa până la 2.500 de dolari de persoană, pe noapte, scrie Bloomberg.

Joey Levy, consilier de călătorie la Embark Beyond, a ajutat o familie să-şi organizeze luna de miere mult aşteptată. Familia a plănuit să meargă în Zambia, Zimbabwe şi Africa de Sud, într-o călătorie unică pentru a vedea animalele sălbatice şi Cascada Victoria, cazându-se la unele dintre cele mai bune cabane din regiune.

Clienţii aveau bugetul pregătit pentru toate aceste obiective. Însă necesitatea testelor PCR a ridicat cheltuielile semnificativ. Fiecare ţară a necesitat un rezultat negativ cu 72 de ore înainte de intrare, iar cabana unde familia urma să se cazeze în Zimbabwe a spus că singurul mod în care ar putea aranja cazarea este în urma unui zbor pentru o vizită medicală – pentru 6.000 de dolari.

„Aş fi putut închiria un zbor mult mai ieftin pentru o vizită la medic”, spune Levy, care în cele din urmă a rearanjat itinerariul pentru a evita taxa exorbitantă.

În mijlocul unei pandemii, este un lucru să călătoreşti într-un loc îndepărtat, cum ar fi savanele din Zimbabwe sau jungla Amazonului, şi altceva este să obţii testele şi documentele COVID-19 de care ai nevoie pentru a petrece timpul acolo – chiar şi cu ajutorul unui agent de turism experimentat. Este valabil mai ales pentru clienţii care speră să viziteze mai multe ţări înainte de a se întoarce acasă.

Testele rapide sunt, de asemenea, greu de găsit în multe ţări – în special în locuri cu acces limitat la îngrijirea sănătăţii. Astfel, opţiunile călătorilor devin mult mai costisitoare, cum ar fi testele PCR care necesită timp pentru a fi efectuate.

Pentru cele şase loji şi tabere din Tanzania, operatorul de safari eco-lux Singita a trebuit să transporte teste COVID-19 acreditate de guvern pentru a colecta probe nazale destinate livrării în Dar es Saalam, la mai mult de 500 de mile distanţă. Iniţial, procesul a costat compania 500 de dolari pe test – preţul fiind transferat către clienţi. Recent Singita a reuşit să reducă preţul la 300 de dolari.

Din cauza timpului necesar pentru a obţine rezultatul testelor, lojile tanzaniene au impus o şedere minimă de trei nopţi – la aproximativ 2.500 de dolari de persoană, pe noapte. De obicei, clienţii nu au stat mai mult de două nopţi.

O altă locaţie dificilă pentru companie este Parcul Naţional Kruger, unde aceasta conduce două tabere în Africa de Sud, lângă graniţa cu Mozambic. Acolo, Singita plăteşte aproximativ 262 de dolari pe test pentru a acoperi costurile unui şofer care face un traseu de patru ore pentru a duce probele la laborator.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO