Eveniment

Costin Borc, ministrul economiei, admite că România s-a făcut de râs la cel mai mare târg alimentar din lume: Din cauza lipsei unui concept unitar, am avut situaţii neplăcute la târguri de carte, de alimente, de mobilă sau de modă

Costin Borc, ministrul economiei, admite că România s-a...

Autor: Iulian Anghel

26.10.2016, 00:05 231
„Este evident că nu suntem încă pregătiţi să ne prezentăm la aceste târguri, avem accidente care ne-au făcut de râs, parte a unui şir de lipsuri. Din cauza lipsei unui concept unitar, am avut situaţii neplăcute la târguri de carte, de alimente, de mobilă sau de modă“, a admis ieri, citat de Mediafax, ministrul economiei Costin Borc vorbind despre eşecul României la cel mai mare târg alimentar din lume.

La o lună de la lansarea „Ghidului Exportatorului Român“, care comple­tează strategia naţională de export 2014-2020 şi are scopul de a pune laolaltă informaţiile despre potenţialul de export al României, Ministerul Eco­nomiei - în curtea căruia se află promo­varea exporturilor - a greşit semnificativ la cel mai mare târg alimentar din lume, Salonul Interna­ţional de Alimentaţie (SIAL), desfă­şurat la Paris.

Din peste 50 de producători români câţi ar fi trebuit să ajungă la SIAL şi-au prezentat ofertele 37, după ce Mi­nisterul Economiei, responsabil de facilitarea accesului românilor la eve­niment, a plătit pentru participare 300.000 de euro, dar compania agreată de ministerul de resort care trebuia să amenajeze standul nu şi-a mai înde­plinit obligaţiile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO