Eveniment

Coronavirus: Cei care nu vor să intre în izolare cu toată familia pot cere DSP cazare într-un centru

Coronavirus: Cei care nu vor să intre în izolare cu...

Autor: Mihaela Gidei

01.03.2020, 16:06 197

Cei care nu vor să intre în autoizolare la domiciliu cu întreaga familie pot cere la Direcţiile de Sănătate Publică să fie cazaţi într-un centru de carantină, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Autoizolarea se aplică tuturor membrilor familiei şi celor care locuiesc la acelaşi domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoană care are simtome sau care a fost confirmată cu noul coronavirus, anunţă autorităţile.

Toţi au obligaţia de a nu părăsi domiciliul declarat, în care se află de la momentul autoizolării, atrage atenţia Grupul de Comunicare Strategică.

„Dacă restul familiei nu doreşte să intre în izolare alături de persoana care a călătorit, atunci se solicită către Direcţia de Sănătate Publică intrarea acesteia în carantină instituţionalizată”, a transmis susrsa citată.

Această opţiune este posibilă numai în cazul în care persoana cu suspiciuni nu a intrat, anterior, în contact cu familia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO