Eveniment

Coreea de Nord acuză SUA că pregăteşte un atac în timpul Jocurilor Olimpice şi ameninţă că va răspunde cu un atac nuclear

Coreea de Nord acuză SUA că pregăteşte un atac în...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

23.01.2018, 18:34 132

Statele Unite acumulează armament strategic în Peninsula Coreea pentru a putea lansa un atac în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, acuză Coreea de Nord, avertizând că deţine armament nuclear cu care să riposteze.

Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a cerut Statelor Unite să oprească pe termen nedeterminat exerciţiile militare cu armata sud-coreeană, suspendate înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă, programate să înceapă în Coreea de Sud pe 9 februarie.

Han Tae Song a atras atenţia că, în pofida detensionării situaţiei, Statele Unite au adus capabilităţi strategice în Coreea de Sud. "Este vorba de o acţiune periculoasă, care afectează actuala atmosferă pozitivă a relaţiilor intercoreene; situaţia riscă să ajungă în etapa de confruntare militară", a avertizat Han Tae Song.

"Dar Republica Democratică Populară Coreea (Coreea de Nord -n.red.) deţine, în sfârşit, o forţă puternică de disuasiune, pe care nimeni nu o poate anula", a afirmat reprezentantul regimului Kim Jong-Un.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO