Eveniment

Copaci şi bucăţi de acoperiş au căzut în Braşov, din cauza vântului puternic

Copaci şi bucăţi de acoperiş au căzut în Braşov,...

Autor: Departamentul Corespondenţi

10.03.2019, 10:24 87

Mai mulţi copaci şi bucăţi de acoperiş au căzut, duminică, în municipiul Braşov şi pe drumurile din judeţ. Nu s-au înregistrat victime, dar pompierii recomandă populaţiei să rămână în spaţii care să le asigure protecţia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că pompierii au intervenit, duminică, pentru a da jos o bucată de tablă care risca să cadă de pe Trezoreria Braşov, pe strada M. Kogălniceanu.

De asemenea, Sfreja a mai spus că au căzut copaci în localităţile Teliu şi Harman, precum şi pe DN 73 A între Predeal şi Râşnov.

Pompierii intervin şi pe strada Prunului, din oraş, pentru a îndepărta elemente de acoperiş desprinse din cauza vântului, de pe bloc.

„Recomandăm persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere şi în cazul parcării autovehiculelor. De asemenea, este bine să se sisteze activităţile desfăşurate în spaţiu deschis sau la înălţime, să fie închise toate ferestrele locuinţelor, să fie evitaţi stâlpii sau firele căzute la pământ. Recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care să asigure protecţia”, a spus Sfreja.

Judeţul Braşov este sub atenţionare cod galben de vânt până la ora 11.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO