Eveniment

Controale pe litoral în pieţe, terase sau cluburi în aer liber, dar şi în mijloacele de transport

Controale pe litoral în pieţe, terase sau cluburi în...

Autor: Dorin Oancea

19.07.2020, 14:12 66

Poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai ISU, ITM, DSP şi de la Protecţia Consumatorului au continuat activităţile de verificare a respectării normelor impuse pe perioada stării de alertă, în pieţe, terase, cluburi şi mijloacele de transport.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 242 societăţi comerciale şi au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 172.000 de lei, dintre care 13 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 8 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi 33 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în urma constatării unor abateri la normele de circulaţie. De asemenea, acţiunile au vizat verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conştientizarea cetăţenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

În acelaşi timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa au efectuat controale la 5 obiective (unităţi de turism, cluburi si discoteci).

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive, context în care au fost depistate 25 de deficienţe. De asemenea, au fost aplicate 25 de sancţiuni, respectiv 19 avertismente şi 6 amenzi, în valoare totală de 13.900 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO