Eveniment

Contorizare amanata in Bucuresti

Contorizare amanata in Bucuresti
13.08.2003, 00:00 13



Bucurestenii nu vor plati nici in aceasta iarna factura reala pentru consumul de apa calda si caldura, din cauza ca programul de contorizare, care trebuia sa inceapa la 1 august, dupa cum anunta conducerea RADET, intarzie sa fie aplicat.



„Programul de contorizare este amanat nejustificat de mult. Iar vom intra in iarna si RADET va veni sa se scuze ca facturile sunt prea mari. Asa ceva nu se mai poate. Prea multa lume face bascalie de aceasta problema", a a declarat primarul sectorului 2, Neculai Ontanu., in conferinta de presa organizata dupa terminarea sedintei Comitetului Operativ Consultativ al Municipiului Bucuresti. #leadend#



Ontanu a adaugat ca este de datoria oricarui primar sa ridice aceasta problema, chiar daca nu are competente in domeniu, pentru ca „bucuresteanul nu se uita de la ce primarie esti si ce competente ai,cand se uita la factura si injura".



In urma cu doua saptamani, conducerea regiei bucurestene de distributie a energiei termice a anuntat ca programul de contorizare a imobileleor din Capitala va debuta la data de 1 august 2003, dupa aproape doi ani de amanari. Potrivit autoritatilor locale, pana la ora actuala nu a fost montat nici un contor, programul nefiind operabil „nici macar pe hartie".



Intre timp insa, cererile de debrasare de la reteaua de termoficare sunt in crestere, numai de la inceputul anului peste zece mii de familii de bucuresteni solicitand deconectarea de la sistemul centralizat de termoficare. Conducerea regiei, care a majorat de aproape trei ori costurile de debransare, sustine insa ca „marea majoritate a solicitantilor doresc debransarea de la sistemul centralizat pentru a-si monta centrale termice proprii". Din bilantul regiei reiese ca aproape 80 la suta dintre solicitanti au trecut in cererea de debransare, ca motiv, montarea de astfel de centrale.



La sediul Prefecturii, majoritatea primarilor de sector au solicitat sanctionarea actualei conduceri a RADET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO