Eveniment

Consultantii sunt chemati la privatizarea Romgaz

27.05.2005, 20:12 16

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) asteapta, pana la 20 iunie, scrisori de interes din partea furnizorilor de servicii de consultanta financiara interesati sa participe la privatizarea societatii Romgaz.

Anuntul se adreseaza bancilor de investitii, firmelor de consultanta si profesionistilor in restructurare si privatizare cu reputatie internationala. Printre conditiile impuse pentru precalificarea in etapa de ofertare se numara experienta in calitate de consultanti coordonatori in domeniul acordarii de consultanta guvernelor in privatizarea cu succes a companiilor de stat cu o cifra de afaceri mai mare de 100 mil. $, precum si in conducerea tranzactiilor internationale in sectorul de petrol si gaze. Un alt criteriu este experienta in privatizarea companiilor de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est. Romgaz, detinuta integral de MEC, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, este principalul producator de gaze naturale din Romania, dupa Petrom. De asemenea, compania detine principalele capacitati de stocare subterana a gazelor. Firma deruleaza in acelasi timp si operatiuni cu copaniile Wintershall Germania si Europa Oil&Gas Franta.

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 18.000 de miliarde de lei (circa 444 mil. euro) si estimeaza pentru acest an 23.265 mld. lei (circa 628 mil. euro).

Ministrul economiei, Codrut Seres, a declarat, la mijlocul lunii aprilie, ca ministerul intentioneaza sa vanda in acest an 10% din actiunile Romgaz, urmand sa aleaga intre varianta transferului catre investitori financiari sau listarea la Bursa de Valori Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO