Eveniment

Construcţiile cresc spectaculos, dar ponderea lor în economie rămâne foarte jos – sub 4% din PIB. Lucrările de construcţii au avansat la şapte luni, an/an cu 26%

Construcţiile cresc spectaculos, dar ponderea lor în...

Autor: Iulian Anghel

17.09.2019, 19:15 989

♦ Este cel mai spectaculos avans de la criză încoace ♦ Există însă o diferenţă majoră ♦ Ca pondere în PIB, construcţiile înseamnă azi 3,5% faţă de dublu în urmă cu zece ani.

Potrivit datelor INS, construcţiile au avansat cu 26% la şapte luni, an/an. Au contribuit cu 0,5% la creşterea economică de 4,7% în primul semestru din 2019.

Este un lucru bun, dar ponderea lor la PIB rămâne mică, după căderi succesive – ani întregi de căderi. Acum creşterea vine din facilităţile fiscale acordate de guvern la început de an.

„Construcţiile cresc, dar nu pe zona de echipamente”, observă economistul Ionuţ Dumitru. Ceea ce înseamnă că sentimentul nu este încă foarte bun, în ciuda euforiei. Economia trebuie să avanseze şi pe investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO