Eveniment

Conservatorii preiau conducerea Loteriei

20.03.2006, 00:00 21

Presedintele Agentiei Nationale de Control al Exporturilor si al organizatiei de femei a Partidului Conservator, Liliana Ghervasuc, a devenit noul presedinte al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Loteria Romana, dupa ce Nicolae Cristea a fost revocat din functie, a anuntat Ministerul Finantelor Publice.

Ghervasuc are 37 de ani si este absolventa a Facultatii de Management Financiar Contabil, Universitatea Spiru Haret si a Colegiului National de Aparare.

Liderul PNL Bogdan Olteanu a declarat ieri ca noua conducere a Loteriei a fost desemnata pe baza prevederilor protocolului incheiat la nivelul coalitiei, care confera Partidului Conservator responsabilitatea desemnarii unui conducator al acestei structuri. Astfel, noul sef al Loteriei este coleg de partid cu vicepremierul George Copos care este cercetat, alaturi de Nicolae Cristea si Gilio Giuseppe Rosa, pentru infractiuni economice in legatura cu tranzactionarea unor spatii intre firma Ana Electronic si Loterie.

"Adunarea Generala a Actionarilor a Companiei Nationale a Loteriei Romane a dus la indeplinire mandatul ministrului finantelor publice, Sebastian Vladescu, de revocare a urmatorilor membri ai Consiliului de Administratie - Nicolae Cristea, presedinte, Cornelia Nagy si Nicolae Rotileanu membri - si inlocuirea acestora cu Liliana Ghervasuc, Horia Dumitrescu si Roxana Batar", precizeaza oficialii Ministerului Finantelor.

Ceilalti membri ai Consiliului de Administratie sunt Horia Dumitrescu, consilier in Ministerul Apararii Nationale, Roxana Batar, director in Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala, Ion Cucutencu, desemnat de Ministerul Administratiei si Internelor, si Gavrila Alexe, desemnat de Autoritatea Nationala pentru Sport.

Saptamana trecuta, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, a decis con-vocarea AGA pentru vinerea trecuta, avand pe ordinea de zi revocarea membrilor Consiliului de Administratie, inclusiv a presedintelui Nicolae Cristea.

Loteria Romana are un capital social de 42,6 milioane de lei (11,8 mil. euro). In 2004, compania a raportat un profit de circa 41 de milioane de euro, la venituri totale de peste 200 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO