Eveniment

Conferinţă ZF: Problema evaziunii fiscale este sistemică. Rezolvarea stă în măsuri structurale, nu doar în reducerea TVA la alimente

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Claudia Medrega

29.10.2013, 21:29 158

Evaziunea fiscală este o formă de „concurenţă neloială“ care afectează afacerile companiilor, deoarece este dificil să concurezi cu mulţi jucători care nu „joacă“ cinstit, iar autorităţile ar trebui să se gândească la îmbunătăţirea gradului de colectare a veniturilor la buget şi nu la majorarea taxelor.

Acestea este una dintre concluziile conferinţei „Modificările Codului fiscal. Care este impactul pentru buget, mediul de business si pentru economie?“ organizată de ZF în parteneriat cu firmele de audit şi consultanţă EY şi KPMG. Soluţionarea problemei evaziunii stă în măsuri structurale, nefiind suficiente soluţii punctuale ca reducerea TVA la alimente.

La conferinţă au participat Ioana Petrescu, consilier de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru, Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, Alexander Milcev, tax partner EY, Ramona Jurubiţă, Tax Partner KPMG, Ana Dincă, vicepreşedinte al Camerei Auditorilor Financiari, Mirela Păunescu, reprezentant ACCA şi Ionuţ Bohâlţeanu, Partner Muşat & Asociaţii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO