Eveniment

Conferinţa Deloitte şi ZF. Sergiu Manea, CEO BCR: În România se vor dezvolta mai mulţi poli economici, iar discuţia rural-urban ţine de domeniul trecutului. Dacă vrem ca tinerii să nu mai plece din ţară, trebuie să se îmbunătăţească calitatea serviciilor publice

Sergiu Manea: Scopul fondurilor europene este ca România să devină o economie competitivă şi depinde de români să înţeleagă utilitatea acestor fonduri.

Sergiu Manea: Scopul fondurilor europene este ca România să devină o economie competitivă şi depinde de români să înţeleagă utilitatea acestor fonduri.

Autor: Răzvan Botea

24.10.2019, 07:52 617

În primele 15 companii din tehnologie la nivel mondial nu se află nicio companie europeană.

În primele 15 companii din tehnologie la nivel mondial nu se află nicio companie europeană. În acest context, Sergiu Manea, CEO-ul BCR, a spus că Uniunea Europeană are nevoie de o piaţă digitală comună, astfel încât să poată fi competitivă la nivel global. De asemenea, el a mai spus că este nevoie de o abordare comună la nivel european în ceea ce priveşte securitatea, piaţa digitală şi piaţa de capital.

„Ar fi timpul să începem să trăim o Europă de 340 de milioane de oameni. Ca să o trăim fără să vorbim foarte mult de suveranitate sau despre gradul de suveranitate, pentru că doctrinele evoluează, cred că sunt trei poli importanţi în care putem muta discuţia într-o zonă mai pozitivă: unul este un concept european de securitate – acesta este în interesul tuturor. În al doilea rând vorbim foarte mult de competitivitate, dar nu avem o piaţă digitală europeană. Avem 28 de pieţe digitale, de ţări digitale şi abordări diferite, iar acest lucru trebuie să înceteze mai bine mai devreme. Ne luptăm cu pieţe digitale naţionale din Asia“, a spus el în cadrul evenimentului „Ce ne rezervă viitorul Europei într-o lume a tensiunilor şi a schimbărilor geopolitice? Care va fi rolul României în viitoarea Europă“, organizat de compania de consultanţă Deloitte şi Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO