Eveniment

Confederaţia Patronală Concordia: Forţa de muncă activă se reduce şi asta se va traduce în scăderea businessului. Aproximativ 2 milioane de români nu se regăsesc nici pe piaţa muncii şi nici nu sunt cuprinse în sistemul de educaţie şi formare profesională

Confederaţia Patronală Concordia: Forţa de muncă...

Autor: Ramona Cornea

14.10.2019, 00:04 283
Deficitul cantitativ de forţă de muncă va creşte de la 300.000 de persoane în 2019 la 550.000 în 2023, pe fondul migraţiei, marginalizării sociale şi declinului demografic care accen­tuea­ză îmbătrânirea populaţiei, po­trivit studiului studiul „Analiza can­titativă şi calitativă a pieţei muncii în România”, realizat de KPMG şi Insti­tutul Naţional de Cercetări Eco­nomice al Academiei Române, la cere­rea Confederaţiei Patronale Concordia.

Conform studiului, în 2070, popu­la­­ţia ocupată a României va fi de 5,3 mi­­lioane de persoane, iar totalul popu­laţiei va fi de 15 milioane de persoane.

„Toate aceste informaţii prezintă o poză rece a unei realităţi. Trebuie să vedem ceea ce se va întâmpla mai departe pentru ca acest deficit să nu fie aşa pregnant. Forţa de muncă activă va scădea şi asta se va traduce în scăderea businessului. Printr-un dialog continuu putem să reversăm aceste trenduri. Toţi actorii relevanţi din piaţă trebuie să se aşeze la masă şi să discute soluţiile tehnice“, a declarat Eduard Floria, vicepreşedintele Con­federaţiei Patro­nale Concordia, în con­fe­rinţa „Pro­vocările pieţei muncii din România”, organizată de Renew Europe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO