Eveniment

Conducerea militară de la Spitalul din Focşani se retrage. MApN: Echipa şi-a terminat misiunea, spitalul va fi preluat de medici civili

Echipa militară a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani şi-a încheiat, vineri, misiunea, iar toate planurile, procedurile şi măsurile luate la nivelul instituţiei permit, în prezent, funcţionarea spitalului, în condiţii optime, până la încheierea epidemiei.  

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), echipa condusă de colonel medic dr. Alexandru Keresztes şi-a încheiat vineri, 8 mai, misiunea la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani.

Militarii au desfăşurat mai multe activităţi de coordonare, creştere graduală de operaţionalizare şi de consiliere privind organizarea şi desfăşurarea acordării de servicii medicale în conformitate cu evoluţia epidemiologică în infecţia cu SARS-Cov-2, pe baza cerinţelor formulate de Ministerul Sănătăţii şi adresate Ministerului Apărării Naţionale.

Echipa militară a condus spitalul din Focşani în perioada 13 aprilie - 7 mai.

Echipa a identificat şi limitat vulnerabilităţile care privesc accesul în spital şi a înfiinţat un punct unic de acces. S-au creat echipe de instruire privind folosirea corectă a echipamentului de protecţie, a personalului medico-sanitar, care să disemineze informaţiile recepţionate la nivelul secţiilor pentru instruirea ulterioară a personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar încadrat pe secţii şi compartimente medicale.

„În ceea ce priveşte acţiunile întreprinse în domeniul resurselor umane, al procedurilor, protocoalelor şi dispoziţiilor de la nivelul instituţiei sanitare, au fost dispuse măsuri pentru identificarea resursei umane afectate de infecţia SARS-Cov-2 (internaţi, autoizolaţi), stabilirea necesarului de personal medical şi auxiliar, revizuirea Regulamentul Intern şi a Codului de etică şi deontologie profesională al spitalului de către membrii Consiliului etic, precum şi întocmirea unor noi proceduri operaţionale pentru organizarea activităţii specifice. Au fost, totodată, luate măsuri pentru înfiinţarea unui sector ATI dedicat COVID-19 cu 10 paturi avizat de către DSP Vrancea, identificarea unor spaţii pentru pacienţii asimptomatici COVID-19, unde să continue spitalizarea, până la negativare prin 2 teste consecutive, pentru degrevarea cu un număr egal de paturi din secţia de Boli Infecţioase, precum şi pentru monitorizarea permanentă a stocurilor de materiale, medicamente, biocide şi teste rapide detecţie de la nivelul secţiilor/compartimentelor spitalului pentru 30, 45, respectiv 90 zile”, arată MApN în comunicat.

În prezent, toate planurile, procedurile şi măsurile luate la nivelul instituţiei permit funcţionarea spitalului, în condiţii optime, până la încheierea epidemiei.

Etichete: mapn,militar,spital

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.