Eveniment

Conducerea ISU Bucureşti, demisă în cazul Colectiv

Conducerea ISU Bucureşti, demisă în cazul Colectiv

Autor: Alice Draghici

26.11.2015, 00:03 146

Premierul Dacian Cioloş a cerut ieri ca persoanele suspendate din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov să fie demise din funcţie, după ce presa a relatat că pompierii au minţit când au spus că nu ştiau de existenţa clubului Colectiv, în care, la începutul lunii, s-a petrecut una dintre cele mai mari drame din România din ultimii 50 de ani.

Sub semnul întrebării este şi soarta secretarului de stat Raed Arafat, şeful al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, care a spus, în repetate rânduri, că Inspectorarul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi ISU Bucureşti nu fuseseră înştiinţati că în sectorul 4 funcţionează Clubul Colectiv.

Însă, în septembrie, o societate comercială, Emagic, care organiza un eveniment în clubul Colectiv a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi conducerea ISU Bucureşti-Ilfov că urmează să aibă loc un eveniment la Colectiv la care ar fi urmat să participe foarte mulţi oameni. Informaţia a fost dezvăluită ieri de jurnaliştii publicaţiei Gazeta Sporturilor care au arătat că cei de la IGSU au primit un fax de înştiinţare de la Emagic şi l-au trimis la ISU spre soluţionare. Nu este clar dacă atunci pompierii au mers la Colectiv să facă verificări, cert este însă că nu puteau spune că nu ştiu (cum au susţinut) de existenţa acestuia, de vreme ce fuseseră solicitaţi să facă verificări de către firma care organiza evenimente în club.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu şi adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu - au fost suspendaţi din funcţii, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la fabrica Pionierul (unde funcţiona clubul Colectiv) şi la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO