Eveniment

Concurenţa a demarat o investigaţie pe piaţa tichetelor de masă

Concurenţa a demarat o investigaţie pe piaţa tichetelor de masă

Autor: Mirabela Tiron

20.12.2011, 00:04 494

Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie privind o posibilă înţelegere între cei mai mari trei emitenţi de tichete de masă, Edenred, Sodexo Pass si Cheque Dejeuner, în vederea eliminării de pe piaţă a celor doi concurenţi mai mici, Romticket şi Ascendi. Consiliul a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi sucursalele primelor trei companii emitente de tichete de masă.

Investigaţia pe piaţa emiterii, gestionării şi comercializării tichetelor de masă a fost declanşată ca urmare a unei plângeri primite de autoritatea de concurenţă. Consiliul Con­curenţei nu a precizat de la cine a venit plângerea.

Anul trecut, compania Edenred România a avut o cifră de afaceri de 60,3 milioane de lei (14 mil. euro), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Sodexo a avut o cifră de afaceri de 62 de milioane de lei (14,7 mil. euro) iar Cheque Dejeuner afaceri de 29 milioane de lei (6,9 mil. euro), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Piaţa tichetelor de masă era evaluată la 1,4 miliarde de euro anul trecut şi la circa 2,5 milioane de utilizatori.

Valoarea nominală a unui tichet de masă este aceeaşi pentru toţi beneficiarii, 9 lei în prezent.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO