Eveniment

Concertul formaţiei Red Hot Chili Peppers. HARTA restricţiilori de trafic din Bucureşti

HARTA restricţiilori de trafic în Bucureşti, vineri, la concertul formaţiei Red Hot Chili Peppers. Ce artele vor fi blocate

Foto: Andrei Spirache

Autor: Laura Mitran

30.08.2012, 17:11 2068

Restricţiile de trafic rutier vizează Strada Maior Coravu, între Şoseaua Mihai Bravu şi intrarea în stadion, şi Bulevardul Pierre de Coubertin, între Strada Vatra Luminoasă şi stadion.

Brigada Rutieră a Capitalei recomandă, de asemenea, "utilizarea mijloacelor de transport public, în zona desfăşurării evenimentului nefiind disponibile locuri de parcare". Celor care doresc să folosească autoturismul personal pentru deplasarea la concert li se solicită "să evite pătrunderea cu acesta în perimetrul apropiat Arenei Naţionale, optând pentru locuri de parcare îndepărtate". Parcarea de la Arena Naţională dispune de numai 1.250 de locuri, la concert fiind aşteptaţi zeci de mii de oameni.

Brigada rutieră îi mai sfătuieşte pe conducătorii de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă atunci când se deplasează pe lângă grupurile de pietoni şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt la rândul lor rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada, după ce s-au asigurat înainte, prin locurile special amenajate şi semnalizate, numai la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Harta cu restricţiile şi rutele ocolitoare poate fi consultată pe site-ul Brigăzii Rutiere, www.brigadarutiera.ro, iar problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021/9544, se mai precizează în comunicat.

Accesul publicului la concertul formaţiei Red Hot Chili Peppers se va face, începând cu ora 17.00, pe la cele trei intrări amenajate pe Bulevardul Basarabia, Strada Maior Coravu şi Strada Pierre de Coubertin.

Pentru a evita posibilele aglomerări, recomandarea organizatorilor este ca spectatorii să urmeze indicaţiile de acces, în funcţie de zona pentru care şi-au achiziţionat bilete. Astfel, posesorii de bilete în zonele Gazon, Tribună 1 Vest şi Tribună Oficială pot intra pe Arena Naţională din Strada Maior Coravu. Posesorilor de bilete în zona Gold Circle li se recomandă să folosească intrarea din Strada Pierre de Coubertin, iar spectatorii care au bilete în zona Tribună 2 Est şi Peluză Sud pot folosi intrarea din Bulevardul Basarabia.

Biletul achiziţionat pentru acest concert permite accesul o singură dată în stadion, până la finalul programului. Cei care părăsesc zona de concert şi doresc să reintre vor fi nevoiţi să cumpere un bilet nou.

Este interzis accesul pe stadion cu: sticle (inclusiv sticlele de parfum peste 100 ml şi deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, aparate foto profesionale sau semiprofesionale (cu obiectiv detaşabil) sau aparate de înregistrare audio-video. Spectatorilor le este permis accesul cu binocluri şi căşti de motor, cu menţiunea că pe Arena Naţională nu vor exista cutii de valori.

De asemenea, în cazul în care în seara concertului va ploua, fanilor trupei li se recomandă să poarte pelerine de ploaie, deoarece le este interzis să pătrundă pe stadion cu umbrele. Pentru eficientizarea accesului la bar, pe Arena Naţională toate produsele vor fi comercializate în baza unor jetoane care vor putea fi procurate de la punctele special amenajate în incintă.

Concertul Red Hot Chili Peppers la Bucureşti face parte din turneul de promovare a celui mai recent material discografic al trupei,"I'm With You". Turneul a debutat pe 27 iulie, în SUA, în prezent acesta desfăşurându-se în Europa.

Trupele care vor cânta în deschiderea concertului Red Hot Chili Peppers sunt AAAK şi Grimus, cea dintâi urmând să urce pe scenă în jurul orei 18.30.

Rockerii americani îşi vor începe concertul după lăsarea întunericului.

Înfiinţat în urmă cu aproape 30 de ani, de Flea (chitară bas) şi Anthony Kiedis (solist), buni prieteni din copilărie, grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990.

Trupa a lansat, până în prezent, 10 albume, debutând cu "The Red Hot Chili Peppers" (1984) şi continuând cu "Freaky Styley" (1985), "The Uplift Mofo Party Plan" (1987), "Mother's Milk" (1989), "Blood Sugar Sex Magik" (1991), "One Hot Minute", "Californication" (1999), "By the Way" (2002), "Stadium Arcadium" (2006) şi "I'm with You" (2011).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rockului, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 70 de milioane de discuri, inclusiv 5 LP-uri premiate de mai multe ori cu discul de platină, şi a câştigat şapte premii Grammy.

Red Hot Chili Peppers a revenit în forţă pe piaţa muzicală în vara acestui an, odată cu lansarea materialului discografic "I'm With You" - al 10-lea album de studio din cariera grupului californian - apărut după o pauză de cinci ani şi după plecarea chitaristului John Frusciante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO