Eveniment

Companiile au reluat recrutările în forţă în 2021, dar se confruntă din nou cu lipsa de candidaţi şi rata de retenţie scăzută

Iuliana Leurent, CEO al companiei Temps HR

Iuliana Leurent, CEO al companiei Temps HR

Autor: Ramona Cornea

21.11.2021, 09:58 2391

♦ Iuliana Leurent, Temps HR: „Durerea din recrutare din anul 2021, una care probabil va continua şi în anul viitor, vine din salarii, rata scăzută de acceptare a ofertelor de muncă, precum şi durata pe care o petrece un angajat în companie ♦ Rebeca Lavinia Toader, Stefanini: „În 2021, sunt mai multe oferte şi contraoferte decât înainte de pandemie“.

Companiile au reluat puternic recrutările anul acesta, dar se confruntă cu problemele de care se loveau şi înainte de pandemie:  lipsa de candidaţi şi rata de retenţie scăzută, precum şi o rată scăzută de acceptare a ofertelor de muncă.

„Durerea din recrutare din anul 2021, una care probabil va continua şi în anul viitor, vine din salarii, rata scăzută de acceptare a ofertelor de muncă, precum şi durata pe care o petrece un angajat în companie. În 2021, am văzut creşteri salariale şi de 30% - 40%. Vedem o creştere a aşteptărilor salariale, iar salariile cresc şi datorită competiţiei dintre angajatori“, a declarat Iulian Leurent, CEO al companiei Temps HR, în cadrul conferinţei „Dincolo de onboarding – de la recrutare, construirea de reţele, perfecţionare până la inovare, creativitate şi reţinere“, parte din evenimentul anual organizat de Asociaţia Business Service Leaders în România (ABSL).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO