Eveniment

​Companii cu afaceri de peste 80 mld.euro, premiate de Camera de Comerţ şi Industrie a României

​Companii cu afaceri de peste 80 mld.euro, premiate de...

Autor: Cătălina Butan

07.11.2014, 14:12 509

Camera de Comerţ şi Industrie a României a premiat în cadrul Galei Topului Naţional al Firmelor, eveniment care a marcat o nouă strategie de dezvoltare a CCIR, cei mai performanţi oameni de afaceri din România.

Ediţia a XXI-a din 2014 a Topului Naţional al Firmelor, organizat de CCIR, a clasat pe primele locuri la nivel naţional 589 de firme care activează în cercetare, dezvoltare şi high-tech, 2.393 de companii industriale, 346 de firme din domeniul agricol, pescuit sau piscicultură; 281 de firme de construcţii; 1.955 din sectorul serviciilor şi 922 din comerţ-turism. Dintre acestea, 919 firme au primit Premiul Naţional (locul I), în timp ce 797 de companii s-au clasat pe locul II şi 717 companii pe locul III, primele trei locuri însumând o cifră de afaceri de 80 mld. euro.

Topul Naţional al Firmelor a fost organizat în baza unei metodologii axată pe indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi a capitalului angajat.

Automobile Dacia, care a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 18,4 mld.lei (4,16 mld.euro), a primit premiile speciale de excelenţă în afaceri şi exportatorul anului. Ziarul Financiar a obţinut în cadrul evenimentului unul dintre premiile de excelenţă în jurnalism, pentru cea mai bună publicaţie de business a anului. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO