Eveniment

Compania Prestige Mob, care a suferit pierderi de 5 mil. de euro în urma incendiului din 2017, a fost despăgubită în totalitate de firma de asigurări prin intervenţia Marsh, divizia de consultanţă pentru daune complexe

Compania Prestige Mob, care a suferit pierderi de 5 mil....

Autor: Răzvan Botea

15.02.2018, 18:12 410

Marsh Claims Excellence, divizia de consultanţă pentru daune complexe a Marsh România s-a implicat, în calitate de consultant în favoarea a şase companii afectate de evenimente care au provocat daune majore pe parcursul anului trecut.

Valoarea cumulată a daunelor acceptate la plată, pentru care Marsh a reprezentat companiile păgubite, pe parcursul anului trecut a depăşit 10 milioane de euro.

Compania s-a implicat în calitate de consultant şi a reprezentat companiile păgubite în toate etapele legate de gestionarea daunelor inclusiv în negocierea cu asigurătorii.

Cel mai recent caz în care Marsh Claims Excellence s-a implicat în favoarea unei companii este cel al producătorului de mobilă Prestige Mob, în cazul daunei produse de incendiul care a afectat fabrica din Baloteşti la finele lunii iunie a anului trecut.

Incendiul care care a avut loc pe 27 iunie 2017 a produs daune clădirilor a căror suprafaţă a depăşit 11.000 mp şi a afectat stocurile alături de echipamentele producătorului de mobilă.

Marsh a reprezentat Prestige Mob în relaţia cu asigurătorul pe toată durata instrumentării daunei, constatărilor, expertizelor tehnice şi, mai ales, pe parcursul negocierii valorii despăgubite.

În luna septembrie, asigurătorul a achitat un avans reprezentând 20% din valoarea estimată a despăgubirilor. Valoarea totală a daunelor s-a apropiat de 5 milioane EUR.

În prima parte a acestei luni, după o perioadă de aproape 7 luni, compania de asigurări a achitat valoarea totală a despăgubirii.

Marsh a contribuit la negocierea cu asiguratorul şi în cazul daunei din anul 2010 în valoare de circa 12 milioane de EURO care a afectat complexul comercial Dragonul Roşu.

„În România, acordăm consultanţă pentru soluţionarea daunelor complexe de mai bine de 20 de ani. Soluţionarea daunelor complexe implică o serie de resurse specifice pentru companiile afectate pe care noi le punem la dispoziţie aşa cum s-a întâmplat atât în cazul daunei din anul 2010 care a afectat un complex comercial dar şi în situaţia recentă a Prestige Mob”, a spus Cristian Fugaciu, director executiv al Marsh România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO