Eveniment

Compania aeriană Ryanair are o nouă politică pentru bagaje: doar clienţii cu prioritate vor putea avea două bagaje de mână

Compania aeriană Ryanair are o nouă politică pentru...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.01.2018, 17:27 1930

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, introduce începând cu 15 ianuarie noua politică pentru bagaje. Astfel, compania a introdus noi tarife reduse pentru bagajele înregistrate (şi a crescut dimensiunile tolerate pentru acestea) pentru a încuraja mai mulţi clienţi să-şi înregistreze bagajele, respectiv să reducă numărul clienţilor care se prezintă cu 2 bagaje la porţile de îmbarcare. Totul pentru că prea mulţi clienţi s-au folosit de serviciul îmbunătăţit al Ryanair ce permite 2 bagaje gratuite la bord, iar cu grade de încărcare ridicate (95% în decembrie) nu există suficient spaţiu pentru depozitare în cabină la un asemenea volum de bagaje de mână, fapt ce cauzează întârzieri de îmbarcare / zbor, spun reprezentanţii companiei.

Ryanair a introdus următoarele modificări:

·Greutatea admisă pentru bagajele înregistrate a crescut de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele

·Tarifele standard pentru bagaje au fost reduse de la 35euro/lire la 25euro/lire pentru acest bagaj de 20kg

·Doar Clienţii cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte 2 bagaje de mână în aeronavă din 15 ianuarie 2018. Îmbarcarea Prioritară poate fi achiziţionată la  5 euro/lire  în momentul rezervării sau adaugată ulterior la rezervare pentru 6euro /lire cu până la 2 ore (pe Ryanair.com) şi 30 de minute (prin aplicaţia Ryanair) înainte de ora programată de plecare.

·Toţi ceilalţi clienţi (fără Prioritate) vor putea să-şi transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va fi trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Ryanair a înregistrat anul trecut 129 de milioane de pasageri, în creştere cu 10% faţă de anul precedent, conform datelor anunţate de către reprezentanţii companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO