Caută doar în titlu
Eveniment

Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat se va reuni luni în prima şedinţă

Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat, înfiinţat în această săptămână de către ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, se va reuni luni, 16 ianuarie, în prima şedinţă.

Comitetul, condus de Florin Jianu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, are rol consultativ şi are ca scop consolidarea parteneriatului cu mediul privat şi aprobarea programelor şi măsurilor de stimulare a mediului de afaceri din România.

Organismul este format din 67 de organizaţii printre care şi 22 de ministere, patronate, consilii, confederaţii şi federaţii formate din întreprinzători, camere de comerţ şi agenţiile pentru dezvoltare regională.

Printre ministerele care sunt membri ai Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat se numără Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Minis­terul Economiei, Ministerul Finanţelor Publice, dar şi cel al Turismului, al Afacerilor Externe şi al Educaţiei Naţionale.

Pe de altă parte, pe lista organizaţiilor formate din întreprinzători şi care vor fi consultate pentru construirea viitoarelor politici publice de susţinere a antreprenoriatului în cadrul Comitetului se regăsesc Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti (UCECOM), Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Străini şi Patronatul Naţional Român. De asemenea,  din Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat fac parte şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), Asociaţia Română a Băncilor, dar şi Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Florin Jianu explica la începutul acestei săptămâni că acest comitet are ca scop atât întărirea parteneriatuuil public-privat, cât şi creşterea gradului de transparenţă a deciziilor administraţiei publice.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.