Eveniment

Comisia Europeană propune un nou program pentru sănătate în valoare de 9,4 miliarde de euro: „Cu pachetul de redresare şi bugetul revizuit al UE pentru următorii şapte ani, propunem o viziune strategică pentru a aborda atât situaţia curentă, cât şi provocările viitoare”

Comisia Europeană propune un nou program pentru...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

28.05.2020, 16:57 135

Comisia Europeană a propus un nou program pentru sănătate, pentru perioada 2021-2027, EU4Health, care va avea un buget de 9,4 miliarde de euro şi care va contribui la recuperarea post COVID-19.

Potrivit unui comunicat al CE, Programul de sănătate EU4Health va îmbunătăţi rezilienţa sistemelor de sănătate, va promova inovaţia în domeniul sănătăţii şi va umple golurile identificate în contextul crizei COVID-19.

„Cu pachetul de redresare şi bugetul revizuit al UE pentru următorii şapte ani, propunem o viziune strategică pentru a aborda atât situaţia curentă, cât şi provocările viitoare. Ca parte a acestui pachet, noul program EU4Health va schimba jocul, va aduce o adevărată schimbare de paradigmă în modul în care UE se ocupă de sănătate şi un semnal clar că sănătatea cetăţenilor noştri este mai mult ca niciodată o prioritate pentru noi toţi”, a declarat comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.

Conform Comisiei Europene, cu programul de sănătate EU4Health UE va fi capabilă să gestioneze mai bine ameninţările transfrontaliere la adresa sănătăţii, să se asigure că medicamentele sunt disponibile şi accesibile şi să consolideze sistemele de sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO