Eveniment

Comisia Europeană: Circa 22% dintre angajaţii înalt calificaţi din România au plecat la muncă în alte ţări membre ale Uniunii Europene. Un număr de 456.000 de români înalt calificaţi lucrau în altă ţară membră a Uniunii Europene în anul 2019

Dintre imigranţii înalt calificaţi care au ales să lucreze într-o altă ţară din Uniunea Europeană, cei mai numeroşi sunt românii (22%), urmaţi de bulgari (13%), portughezi (10%) şi polonezi (8%) Angajaţii cu înaltă calificare lucrează cel mai frecvent în poziţii de profesionişti în afaceri şi administraţie, ştiinţă şi inginerie sau învăţământ.

Circa 22% dintre angajaţii înalt calificaţi din România au plecat la muncă în alte ţări membre ale UE , conform datelor din raportul anual al Comisiei Europene privind mobilitatea forţei de muncă intra-UE pentru anul 2020. Angajaţii cu înaltă calificare sunt cei care lucrează cel mai frecvent ca profesionişti în afaceri şi administraţie, ştiinţă şi inginerie sau în învăţământ.

Astfel,  456.000 de români înalt calificaţi lucrau în altă ţară membră a Uniunii Europene în anul 2019. „Uitându-ne la persoanele cu mobilitate cu înaltă calificare ca proporţie din cetăţenii cu înaltă calificare care încă trăiesc în ţara lor de origine, apar câteva modele interesante. Proporţia este cea mai mare în România, unde imigranţii români cu înaltă calificare reprezintă 22% din numărul cetăţenilor cu calificare înaltă din România. Al doilea cel mai mare astfel de grup este cel din Bulgaria (13%), urmat de Portugalia (10%) şi Polonia (8%)“, explică raportul Comisiei Europene.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.