Eveniment

Comisia Europeană bate palma cu Pfizer-BioNTech pentru încă 300 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19

Comisia Europeană bate palma cu Pfizer-BioNTech pentru...

Autor: Alex Ciutacu

08.01.2021, 12:28 125

Comisia Europeană a anunţat că şi-a asigurat încă 300 de milioane de doze din serul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, în contextul în care ţările din Europa vor să ducă lupta cu virusul la următorul nivel, potrivit Bloomberg.

Astfel, Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a dublat numărul de doze puse la dispoziţie de Pfizer şi BioNTech de la 300 de milioane la 600 de milioane.

Cele 27 de state membre pun presiune pe conducerea UE din cauza unui start lent în campania de vaccinare. Blocul european a semnat acorduri cu mai multe companii pentru 2,3 miliarde de doze, însă până acum doar Pfizer-BioNTech şi Moderna au primit autorizare pentru serul dezvoltat.

„Sunt mulţumită că 75 de milioane de doze din această comandă vor fi deja disponibilă pe măsură ce intrăm în al doilea trimestru din acest an. Restul vor fi livrate în T3 şi T4”, a declarat von der Leyen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO