Eveniment

Colegiul Medicilor reacţionează în criza coronavirusului: Solicităm ca pentru fiecare pacient admis în spitale să se efectueze testarea

Colegiul Medicilor reacţionează în criza...

Autor: Georgiana Mihalache

26.03.2020, 13:06 164

Colegiul Medicilor din România solicită autorităţilor testarea medicilor cu prioritate, dar şi a fiecărui pacient care ajunge în spital în acest moment, în contextul în care transmiterea coronavirusului este una comunitară, potrivit unui comunicat de presă al Colegiului. Ziarul Financiar a scris despre necesitatea de a testa pacienţii din spitale pentru a proteja medicii şi a limita răspândirea virusului la specialiştii de care este nevoie critică în aceste momente.

„Cu toate că începând cu discursurile preşedintelui, Klaus Werner Iohannis, ale premierului, Ludovic Orban, şi ale ministrului demisionar, Victor S. Costache, s-a solicitat protecţia fizică şi biologică a medicilor, constatăm că acest lucru nu se întâmplă încă în totalitate şi peste tot, lucru care în opinia noastră trebuie remediat de îndată şi necondiţionat”, se arată în comunicatul Colegiului Medicilor (CMR).

Cererea de testare a medicilor şi a pacienţilor vine în sprijinul securităţii sanitare la nivel naţional, dar şi a medicilor.

„În acest sens solicităm testarea imediată a tuturor medicilor din ţară cu prioritate. Solicităm ca pentru fiecare pacient admis în spitale, pentru că acum, cu câteva mici excepţii, sunt admise doar cazurile de urgenţă medico-chirurgicală, să se efectueze testarea indiferent dacă se încadrează sau nu în definiţia de caz, aceasta pentru că de acum transmiterea este comunitară. Considerăm că aceste două măsuri implementate necondiţionat vor preveni evenimente epidemiologice precum cele deja întâmplate în unele spitale din ţară”, se mai arată în comunicatul Colegiului Medicilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO