Eveniment

Coface: Numarul falimentelor a urcat cu 50% in semestrul I

20.09.2007, 18:41 20

Numarul cazurilor de faliment a crescut cu 50% in primele 6 luni ale anului, pastrand aproximativ acelasi ritm de crestere din anii anteriori, a declarat ieri Cristian Ionescu, managing director al grupului de firme Coface Romania.
Francezii de la Coface realizeaza in fiecare an un studiu privind evolutia falimentelor pe piata locala. Conform ultimului studiu, din 2006, numarul falimentelor din Romania crescuse anul trecut cu circa 45%, fata de 2005.
Pe piata locala, Coface furnizeaza servicii de rating de credit, management al creantelor si, incepand cu luna aprilie a acestui an, asigurari de credit comercial, oferite printr-un birou deschis in Romania de catre filiala austriaca a grupului.
In primele cinci luni de activitate, valoarea contractelor de asigurare de credit comercial a depasit 0,4 mil. euro, compania avand pana in acest moment 12 clienti, dupa cum a declarat Cristian Ionescu.
Conform spuselor sale, mai mult de 95% dintre firmele din economia romaneasca sufera de pe urma intarzierilor cu care clientii isi achita datoriile comerciale fata de ele, motiv suficient pentru ca aceste firme sa se gandeasca la incheierea unei polite impotriva riscului de credit comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO