Eveniment

Clujul are aproape 30% din populaţie vaccinată. Premierul Cîţu: Veţi deschide mai repede economia

Clujul are aproape 30% din populaţie vaccinată....

Autor: Laura Buciu

17.04.2021, 09:00 1613

Cluj-Napoca are aproape 30 la sută din populaţie vaccinată împotriva coronavirusului, a spus premierul Florin Cîţu, vineri, care i-a transmis primarului Emil Boc faptul că e posibil ca el să deschidă economia mai repde ca alţii.

„Aveţi aici o campanie de vaccinare de succes şi în curând veţi depăşi 30% de persoane vaccinate. Ştiţi foarte bine că obiectivul naţional este de a avea prima bornă şi a începe redeschiderea economiei la 35% de persoane vaccinate”, i-a spus premierul Florin Cîţu primarului Emil Boc, vineri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca.

Premierul a precizat că nimeni nu mai poate găsi scuze să nu se vaccineze, pentru că doze de vaccin există şi vor mai fi aduse în ţară, iar centrele de vaccinare sunt din ce în ce mai multe.

„Am avut grijă să avem doze de vaccin şi vom avea. Putem să atingem ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate la persoane vaccinate la finalul lunii mai sau 1 iunie, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm, acum nu mai avem nicio scuză, avem vaccin. Ţinta mult mai importantă, de a atinge 10 milioane de persoane vaccinate, adică 70% dintre persoanele care trebuie vaccinate şi, ne spun specialiştii, acolo începe să fie imunizarea generală a populaţiei”, a mai spus Cîţu.

Premierul, împreună cu primarul municipiului Cluj-Napoca, a avut o întâlnire, vineri, cu organizatorii de mari evenimente.

„A fost o discuţie informală şi avem susţinerea domniilor lor pentru campania de vaccinare. Mesajul a fost foarte bine înţeles: putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viaţă normală doar cu campanie de vaccinare de succes. Este condiţia necesară pentru a putea să redeschidem economia. Voi face tot ce e posibil pentru a redeschide economia”, a mai spus Cîţu, care i-a transmis lui Boc faptul că municipiul Cluj-Napoca are şanse să deschidă economia mai devreme. „Cu siguranţă dacă veţi merge aşa veţi deschide mai repede ca restul ţării economia”, i-a spus, glumind, Cîţu, lui Boc. Primarul a replicat că „e meritul clujenilor”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO