Eveniment

Cluj: Primii cinci vaccinaţi sunt medici la Spitalul de Boli Infecţioase

Cluj: Primii cinci vaccinaţi sunt medici la Spitalul de...

Autor: Mediafax

26.12.2020, 19:00 519

Vaccinarea anti-COVID-19 începe, duminică, la Cluj-Napoca, la Spitalul de Boli Infecţioase, iar primii cinci imunizaţi vor fi medici, doi dintre ei fiind managerul şi directorul medical. Se vor vaccina şase persoane pe oră, la interval de 10 minute, iar programul de vaccinare este de 12 ore pe zi.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a transmis, sâmbătă, despre vaccinarea care va începe duminică, în jurul orei 09.00, că 90 de cadre medicale vor fi imunizate la începutul campaniei.

„În jurul orei 9.00 va debuta campania de vaccinare pentru aproximativ 90 dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase, care au fost programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din lotul de 375 de doze anti-Covid-19. Vor fi 2 puncte de vaccinare situate la parter, în compartimentul de spitalizare de zi, având la dispoziţie spaţii de aşteptare ante şi post-vaccinare, 2 săli de triaj şi un salon pentru urgenţe (preterapie intensivă)”, a transmis prefectul.

Primele cinci persoane vaccinate vor fi dr. Violeta Briciu, director medical, dr. Vasile Morar, medic şef radiologie, dr. Mirela Flonta, medic şef Laborator analize medicale, dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie şi Ioan Mureşan, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase..

„Condiţiile de păstrare ale vaccinului în spital sunt asigurate conform cerinţelor producătorului, 2-8 grade C, fiind aduse direct de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino". Se vor vaccina 6 persoane/ora/punct de vaccinare, la interval de 10 minute. Programul de funcţionare va fi de 12 ore pe zi. Personalul care a optat pentru vaccinare va fi planificat în perioada 27-30 decembrie, 31 decembrie - a 5-a zi de valabilitate a vaccinului va fi doar de rezervă”, mai spune prefectul Mircea Abrudean.

Centralizarea persoanelor şi a centrelor de vaccinare pe judeţ a fost realizată pe centre de vaccinare pentru personal medical (20 de centre - spitale şi centre medicale, 35 de cabinete de vaccinare, 38 de echipe de vaccinare, 12.458 de persoane de vaccinat), centre rezidenţiale de îngrijire (49 centre – echipaje mobile de vaccinare, capacitate paturi – 2.099, personal angajat – 480), centre de vaccinare pentru populaţia de peste 65 de ani şi a bolnavilor cronici (Centre/ judeţ – 30, din care 13 Cluj-Napoca, 3 Turda, 1 Câmpia Turzii, 2 Dej, 1 Gherla, 1 Huedin, 1 Călăţele, 1 Mociu, 1 Apahida, 1 Chinteni, 1 Gilău, 1 Băişoara, 1 Aghireşu, 1 Floreşti, 1 Baciu, 46 de echipe de vaccinare în centre, două echipaje mobile de vaccinare, 132.942 populaţia deservită.

Prefectul Abrudean a mai spus că echipamentele STS sunt predate, funcţionale, iar instruirea a fost realizată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO