Eveniment

Cluj: Parcul industrial Tetarom I se extinde cu 12 ha; jumătate din investiţie, din fonduri europene

Cluj: Parcul industrial Tetarom I se extinde cu 12 ha;...

Autor: Vasile Magradean, Andreea Tobias

22.05.2014, 00:02 380

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă în care a semnat contractual de demarare a lucrărilor, că acestea vor începe în luna iunie şi vor dura 17 luni.

"E un lucru important pentru judeţul Cluj această semnare a contractului pentru extinderea parcului industrial Tetarom I, un proiect de care era nevoie. Cea mai bună ofertă a fost a asocierii dintre firmele ACI SA Cluj, SC Electromontaj SA Bucureşti, SC Nord Conforest SA Gilău. Parcul va fi extins cu 12 hectare, iar lucrările, printre care cele de introducere de utilităţi, vor începe în circa două săptămâni, fiind programate să dureze 17 luni. Valoarea investiţiei este de 42 de milioane de lei, din care jumătate va fi asigurată din fonduri europene, iar restul va fi suportat de CJ. În parc se vor crea noi locuri de muncă, ceea ce mă face să spun că, indiferent de costurile deloc mici, necesare pentru extindere, scopul nostru se împlineşte", a spus Uioreanu.

Directorul SC Tetarom SA, societatea care administrează parcurile industriale din judeţul Cluj, Viorel Găvrea, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că parcul industrial Tetarom 1, situat în Cluj-Napoca, a fost construit iniţial tot pe bani europeni şi are 20 de hectare.

"Chiar dacă nu putem avansa acum sume investite şi număr de locuri de muncă, vorbim despre parteneri serioşi care aşteaptă să vină la Cluj”, a spus Găvrea.

Parcul industrial Tetarom I a fost primul înfiinţat în judeţul Cluj, în anul 2005, şi găzduieşte peste 50 de firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO