Eveniment

Cluj: Focarul de COVID de la Institutul Inimii se extinde, sunt 23 de infectaţi

Cluj: Focarul de COVID de la Institutul Inimii se...

Autor: Vasile Magradean

20.06.2020, 14:45 1747

Focarul de COVID de la Institutul Inimii Cluj-Napoca se extinde, iar numărul persoanelor confirmate pozitiv a ajuns la 23. Este vorba de 14 cadre medicale şi 9 pacienţi.

Managerul Institutului Inimii Cluj-Napoca, Florin Crişan, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că mai sunt internaţi 5 pacienţi la secţia de Terapie Intensivă din Clinica de Cardiologie, restul etajelor fiind eliberate, iar aici se face dezinfecţie.

„Sunt 14 cadre medicale confirmate pozitiv, dintre care un medic primar, un medic rezident, 6 asistente şi restul personal mediu şi auxiliar, dar şi 9 pacienţi. Personalul medical este internat la spitalele de Infecţioase şi Pneumoftiziologie, cu stări uşoare sau asimptomatici, iar pacienţii au fost externaţi, fie în spitalele suport COVID din Cluj sau din zonele din care provin”, a spus Crişan.

DSP Cluj derulează la Institut o anchetă epidemiologică.

Florin Crişan declarase miercuri pentru MEDIAFAX că internările au fost sistate la Institul Inimii din Cluj-Napoca după înregistrarea, în ultima perioadă, a 11 cazuri de COVID-19, dintre care nouă pacienţi şi doi asistenţi medicali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO