Eveniment

Cluburi de pe litoral, amenzi pentru că nu respectă distanţarea

Cluburi de pe litoral, amenzi pentru că nu respectă...

Autor: Andreea Tobias

16.08.2020, 12:58 56

Mai multe cluburi şi terase de pe litoral au fost amendate noaptea trecută pentru că nu respectă distanţarea. Două localuri din Mamaia nu au reacţionat la primele amenzi, astfel că au primit altele. 

Noaptea trecută, autorităţile au verificat 199 de societăţi comerciale de pe litoral şi au dat 184 de amenzi în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Poliţiştii au găsit şase cluburi sau terase care nu au respectat măsurile de reducere a impactului riscurilor, fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 61.000 de lei.

În Mamaia, poliţiştii au găsit 3 societăţi care nu au luat măsuri de protecţie sanitară şi nu au asigurat distanţarea fizică. Cei 3 agenţi economici au fost amendaţi cu 15.000 de lei, iar pentru că nu s-au conformat, doi dintre aceştia au fost sancţionaţi cu o altă amendă în valoare totală de 20.000 de lei.

În Costineşti, poliţiştii au găsit două localuri care nu au asigurat protecţia sanitară şi distanţarea fizică, motiv pentru care au primit amenzi de 16.000 de lei.

„Totodată, în staţiunea Vama Veche, a fost identificată o societate comercială care nu a luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecţie sanitară şi nu a asigurat ca normele de distanţare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi, agentul economic fiind sancţionat cu amendă în valoare de 10.000 de lei”, transmite Poliţia Constanţa.

Cei de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au făcut, la rândul lor, controale la 16 cluburi si discoteci şi au găsit 79 de deficienţe, valoarea amenzilor fiind de 21.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO