Eveniment

Clarificări în legătură cu vaccinurile bazate pe ARN mesager

Clarificări în legătură cu vaccinurile bazate pe ARN...

Autor: Laura Buciu

20.12.2020, 13:32 2381

Autorităţile din România transmit clarificări în privinţa vaccinurilor pe bază de ADN mesager: întrucât ARN-ul mesager nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influenţa ADN-ul celular propriu. 

Un medic obstetrician din SUA, Christiane Northrup, a declarat că vaccinurile împotriva COVID-19 pe bază de ARN mesager pot altera ADN-ul uman, dar, spun autorităţile din România, că acest lucru nu este real. Mai mult, acesta a spus că vaccinurile bazate pe ARN mesager ar transforma oamenii în himere monitorizate prin tehnologia 5G de către Fundaţia Bill & Melinda Gates în scopul colectării de criptomonede, dar nici acest lucru nu este real.

„ARN-ul si ADN-ul sunt macromolecule indispensabile tuturor formelor de viaţă cunoscute până în prezent, alături de proteine, lipide şi carbohidraţi. ADN-ul uman este localizat în nucleul celular. ARN-ul mesager se găseşte în citoplasma celulară – în afara nucleului – şi are rol mult mai precis, cum este transmiterea de informaţii cu privire la sinteza de proteine în celulă. Întrucât ARN-ul mesager nu pătrunde în nucleul celular, nu poate influenţa ADN-ul celular propriu. Vaccinurile care utilizează tehnologia ARN mesager folosesc o secvenţă de ARN mesager, care, odată introdusă în celule, transmite mesajul de sintetizare a proteinei Spike, proteină de suprafaţă a virusului SARS-CoV-2. Cantitatea de ARN mesager corespunzătoare unei doze de vaccin este standardizată, ceea ce va asigura producţia unui nivel predefinit de proteină Spike”, scrie pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Identificarea în organismul uman a acestei proteine ca fiind străină declanşează un răspuns imun care este responsabil de construirea imunităţii împotriva COVID-19.

„Practic, ARN-ul mesager reprezintă <manualul> după care celulele umane învaţă să producă proteina Spike, astfel încât organismul să îşi construiască mecanismele necesare pentru a se putea apăra împotriva COVID-19 dacă va intra în contact cu virusul SARS-CoV2”, mai spun autorităţile care se ocupă de vaccinarea anti-COVID-19 în România.

Tehnologia a fost adoptată de către companiile farmaceutice Pfizer, Moderna şi CureVac pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19. În Uniunea Europeană, nici un vaccin nu poate fi comercializat înainte de încheierea studiilor clinice care să ateste că este sigur şi eficace şi că îndeplineşte condiţiile prevăzute de normele şi legile în vigoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO