Eveniment

City Mall nu s-a vândut nici la 21 mil. €. Care e preţul corect?

City Mall nu s-a vândut nici la 21 mil. €. Care e preţul corect?

Foto Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

30.06.2011, 00:05 609

Centrul comercial City Mall, intrat în faliment, nu şi-a găsitcumpărător nici la cea de-a cincea licitaţie organizată, încondiţiile în care Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR),lichidatorul proiectului, nu a vândut niciun caiet de sarcinipentru participarea la licitaţia propriu-zisă programată pentruvineri, la un preţ de pornire de 21 mil. euro.

Preţul solicitat era cu peste 35% mai mic decât cel de la primalicitaţie, organizată în luna martie, şi cu 80% mai mic decât celplătit de un grup australian în 2006, când mallul era evaluat lapeste 100 mil. euro.

Vor regreta investitorii că nu au cumpărat mallul la acest preţ?"Nu mă pot pronunţa. Consider că acesta era preţul corect", spuneAndrei Cionca, partener al CITR.

Compania va schimba strategia de valorificare a activului şi îşipropune să negocieze preţul direct cu investitorii interesaţi. Celmai mare creditor al mallului intrat în faliment este bancaUniCredit, cu o expunere de peste 35 mil. euro pe acest proiect, cuo suprafaţă închiriabilă de 19.000 de metri pătraţi şi o parcare de800 de locuri.

Preţul solicitat pe acest mall a ajuns comparabil cu cel al unuiapartament vechi din Bucureşti, circa 1.000 de euro/metrul pătratînchiriabil, dar concurenţa din zonă şi rezultatele financiare aleretailerilor au ţinut deocamdată investitorii la distanţă.

City Mall este un proiect finalizat în 2005, având printrechiriaşi Billa, Primăvara, Domo, Sprider Stores, precum şi uncinematograf Citiplex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO