Eveniment

Cine urmează să rămână fără pensie specială, după intrarea în vigoare a legii adoptate de Parlament

Printre categoriile de profesii care vor rămâne fără pensii speciale dacă legea adoptată de Parlament intră în vigoare se numără magistraţii, primarii, deputaţii şi senatorii, diplomaţii şi judecătorii CCR. Eliminarea pensiilor nu s-ar aplica în cazul militarilor, poliţiştilor sau sportivilor.

Proiectul de lege adoptat marţi de Parlament are în vedere eliminarea pensiilor speciale de serviciu pentru următoarele categorii:

- deputaţi şi senatori;

-judecători şi procurori;

-personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor;

- foşti şefi de stat; aleşii locali;

- personalul care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice;

- funcţionari publici cu statul special;

-funcţionari publici parlamentari;

- membrilor corpului diplomatic şi consular al României;

- membrilor Curţii Constituţionale;

-personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România;

-personalul Curţii de Conturi.

Conform proiectului adoptat marţi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, indemnizaţiile speciale nu sunt eliminate în cazul militarilor, poliţiştilor, sportivilor de performanţă, artiştilor, jurnaliştilor şi personalului din cadrul instituţiei Avocatul Poporului.

Propunerea legislativă a primit votul favorabil al 247 de deputaţi, iar 21 s-au abţinut.

Actul normativ va merge la preşedintele României pentru promulgare. Legea poate fi atacată, însă, la Curtea Constituţională.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.