Eveniment

Cine sunt persoanele care au semnat ordonanţa de marţi noaptea alături de premierul Grindeanu

Cine sunt persoanele care au semnat ordonanţa de marţi...

Autor: Mediafax

01.02.2017, 13:27 16899

Ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale a fost publicată în Monitorul Oficial la puţin timp după miezul nopţii de marţi spre miercuri, la doar câteva ore după ce a fost aprobată de Guvern.

Actul normativ a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi seara, în urma unei intervenţii a mininstrului de Justiţie. La finalul şedinţei, ordonanţa a fost semnată de 4 persoane.

Chiar dacă este o practică uzuală pentru actele normative emise de Guvern, cei care semnează această ordonanţă sunt premierul Sorin Grindeanu şi trei miniştri: Florin Iordache (Justiţie), Teodor Meleşcanu (Externe) şi Carmen Dan (Interne).

Ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale a fost publicată în Monitorul Oficial, aceasta aducând modificări legate de abuzul în serviciu şi pedepsele aplicate acestei infracţiuni. Prevederile au intrat în vigoare odată cu publicarea Ordonanţei, cu excepţia articolului 1 care priveşte modul în care se aplică abuzul în serviciu, care va fi valabil în 10 zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO