Eveniment

Cine i-a aranjat lui Traian Băsescu vizita în Statele Unite

Cine i-a aranjat lui Traian Băsescu vizita în Statele Unite
13.09.2011, 12:43 987

Preşedintele Traian Băsescu va face marţi o vizită de lucru de o zi în Statele Unite, o întâlnire cu Barack Obama nefiind până în acest moment confirmată oficial nici de Palatul Cotroceni, nici de Casa Albă. În briefingul susţinut la Washington, secretarul de presă al preşedintelui american a prezentat agenda acestuia nefăcând nicio referire la vizita şefului statului român. Nici presa americană nu menţionează vreo întâlnire a celor doi şefi de stat. Publicaţia "The Hill" menţionează doar o întâlnire cu vicepreşedintele Joe Biden.

Ţinută în mare secret până în ultimul moment, vizita-fulger a lui Băsescu în Statele Unite a fost pregătită intens de Cotroceni via MAE-MApN-SRI. "Este cea mai importantă întâlnire şi vizită în Statele Unite. Se vor semna documente privind scutul antirachetă, dar şi altele de importanţă pentru securitatea în sud-estul Europei şi orientul apropiat. În organizarea vizitei s-au implicat, în primul rând, Palatul Cotroceni, dar şi Ministerul Apărării şi George Maior (şeful SRI - n.r.)", au declarat, pentru gândul, surse politice.

De la instalarea în fruntea Serviciului Român de Informaţii, George Maior a avut contacte puternice la nivel înalt cu oficialii americani. Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO