Eveniment

Cine este Roxana Mînzatu, noul secretar de stat din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Roxana Mînzatu

Roxana Mînzatu

Autor: Ramona Cornea

04.01.2022, 10:30 2281

Roxana Mînzatu a fost ministru al fondurilor în Guvernul Dăncilă, deputat şi preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Roxana Mînzatu, fost ministru al fondurilor europene în perioada iunie 2019 – noiembrie 2019, în guvernul Dăncilă, a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în ultimele zile din anul 2021.

Anterior funcţiei de ministru al fondurilor europene, în perioada septembrie 2015 - ianuarie 2016 ea a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, instituţie ce are drept rol formularea, promovarea şi implementarea politicii în domeniul achiziţiilor publice.

În perioada 2016 – 2020 a fost deputat de Braşov în Parlamentul României, perioadă în care a iniţiat 95 de proiecte de lege dintre care 40 sunt legi în vigoare şi 42 se află pe circuitul de legiferare, potrivit informaţiilor de pe site-ul personal al Roxanei Mînzatu.

De asemenea, în timpul mandatului de deputat, Mînzatu a activat, în paralel, în două comisii permanente: comisia pentru industrii şi servicii şi comisia pentru afaceri europene.

Conform ultimei declaraţii de avere publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor, publicată pe 15 ianuarie 2021, Roxana Mînzatu deţine un teren intravilan de 320 de metri pătraţi în Braşov, precum şi o casă de 131 de metri pătraţi, tot în Braşov. Ambele proprietăţi sunt deţinute împreună cu soţul său, Cătălin Mînzatu. În anul 2020, din salariul de deputat, Roxana Mînzatu a avut un venit anual de 127.132 de lei, după cum arată declaraţia sa de avere.

Noul secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene are licenţă în ştiinţe politice în limba engleză, absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO