Eveniment

Cine câştigă din criza politică a momentului. Ludovic Orban: Prestaţiile premierului Cîţu din ultimele săptămâni mi-au crescut şansele

Cine câştigă din criza politică a momentului. Ludovic...

Autor: Gabriel Pecheanu

09.09.2021, 12:11 121

Prestaţia din ultimele patru-cinci săptămâni a lui Florin Cîţu a crescut semnificativ şansele lui Ludovic Orban de a fi ales din nou preşedinte PNL, spune actualul liderPNL: „Cine şi-ar fi imaginat că, fără acordul meu, premierul Cîţu aruncă în aer coaliţia şi declanşează o criză politică gravă?”.

„Toată strategia mea de campania nu a fost determinată de vreo speranţă că Florin Cîţu nu va mai fi premier la data de 25 septembrie. Cine să-şi fi imaginat că premierul Cîţu, fără acordul meu, aruncă în aer coaliţia şi că declanşează o criză politică gravă şi o criză guvernamentală şi că vom ajunge la astfel de situaţii în care un partener depune moţiune de cenzură? Nu aveam de unde şti”, spune Ludovic Orban.

El apreciază că votul de la Congres nu depinde de faptul că Florin Cîţu este în funcţie sau este demis.

„Votul depinde de ce modul în care colegii mei şi cei 5.000 de delegaţi vor evalua cei doi candidaţi. Cred că mai degrabă prestaţiile contracandidatului meu din ultimele patru-cinci săptămâni mi-au crescut semnificativ şansele de a fi ales preşedinte PNL. Pentru mine nu e important dacă la momentul congresului Florin Cîţu este sau nu este premier”, adaugă Orban.

Referitor la percepţia publică a refacerii USL, alianţa dintre PSD şi PNL, el spune că nu va accepta niciodată, în calitate de lider PNL, nicio înţelegere „nici pe faţă, nici sub masă” cu social-democraţii.

Totodată, el a lansat critici faţă de liberalii care au votat amânarea dezbaterii şi citirii moţiunii de cenzură până după pronunţarea deciziei CCR.

„Nu îi înţeleg pe colegii care au votat azi. (...) Cei care au votat azi până la calendrele greceşti au făcut-o pe propria răspundere şi din punctul meu de vedere răspunderea aparţine individual. (...) Toţi cei care au votat, au votat neţinând cont de jurisprudenţa CCR”, afirmă Orban.

Ludovic Orban spune că îşi va delega atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor pntru şedinţa Parlamentului de joi, deoarece are în program activităţi politice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO