Eveniment

Cinci miniştri au depus cereri de retragere a demisiei. Acest "act" nu este prevăzut în legislaţie

Cinci miniştri au depus cereri de retragere a demisiei....

Autor: Gabriel Pecheanu

22.06.2017, 11:04 1616

Cei cinci miniştri sunt: Mihai Tudose (Economie), Toma Petcu (Energie), Sevil Shhaideh (Dezvoltare), Ana Birchall (Afaceri Europene), , Andreea Păstârnac (Românii de Pretutindeni).

Tudorel Toader, ministrul în exerciţiu al Justiţiei, a declarat, joi, că demisia sa devine irevocabilă pe 30 iunie, dată până la care speră că va exista un nou Executiv.

"Tot timpul eu am spus că voi asigura interimatul, îmi voi îndeplini atribuţiile până în ultimul minut. Este un articol 6 din legea 90 care prevede că demisia devine irevocabilă la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta înseamnă că eu mi-am depus demisia pe 15 unie, devine irevocabilă pe 30 iunie. Înseamnă că după 30 iunie nu mai pot retrage demisia dar nu înseamna şi o încetarea a mandatului interimatului. (..) Eu am deplina covingere a faptului că până la 30 iunie vom avea un nou guvern", a declarat ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Tudorel Toader.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO