Eveniment

Cifrele dezastrului din Sănătate: România, locul 5 în lume la numărul de decese în ultima săptămână

Foto: Abacapress-Hepta

Foto: Abacapress-Hepta

Autor: Georgiana Mihalache

14.10.2021, 00:07 2570

România este fruntaşă în clasa­men­te negative privind criza sanitară COVID-19, poziţionându-se în pri­mele zece ţări din lume la indicatori ca nu­mărul de cazuri, de decese sau de pa­cienţi cu forme grave internaţi, du­pă cum arată clasamentul realizat de site-ul worldometers.info, care strânge informaţii publicate de autorităţi.

Astfel, pentru data de 12 oc­tom­brie, când s-a înregistrat cel mai mare număr de decese provo­ca­te de COVID-19 de la debutul pandemiei (442 de oameni) Româ­nia a ocupat locul 3 în lume la acest in­di­cator, du­pă Statele Unite şi Rusia.

În ultimele şapte zile au murit peste 1.200 de ro­mâni din cauza COVID, ceea ce plasează România pe locul cinci la nivel mondial. Iar medicii şi ma­na­gerii spitalelor de stat se plâng de presiunea pe sistemul sanitar, după ce locurile pentru pa­cienţii infectaţi se epuizează imediat, ambulanţele făcând cozi în faţa spitalelor pentru a lăsa oamenii care au nevoie de oxigen sau de evaluare medicală.

În acelaşi timp, România este pe penultimul loc la vaccinare, cu o rată de sub 30% din populaţie vaccinată cu schema completă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO