Eveniment

Chirurgul Mircea Beuran, demis din funcţia de şef de secţie al Spitalului Floreasca, după ce o pacientă a luat foc pe masa de operaţii

Chirurgul Mircea Beuran, demis din funcţia de şef de...

Autor: Georgiana Mihalache

06.01.2020, 12:39 336

Ministerul Sănătăţii a anunţat prima măsură în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operaţii în cadrul unei intervenţii la Spitalul Floreasca, şi anume demiterea chirurgului Mircea Beuran din funcţia de şef de secţie. Raportul făcut de conducerea celui mai mare spital de urgenţă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, arată  că incidentul s-a produs în urma unor erori umane ale echipei operatorii.

În plus, atât Spitalul Floreasca a primit amenzi pentru neregulile găsite la unitatea spitalicească, dar şi membrii echipei operatorii, cuantumul amenzilor fiind de 30.000 de lei.

Pacienta care a luat foc pe masa de operaţii a murit la 29 decembrie.

„Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al secţiei clinice de chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractual de administrare a secţiei”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul de resort va prezenta mâine concluziile propriului raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO