Eveniment

China primeşte ajutor din partea Europei: Comisia Europeană va aloca 10 milioane euro pentru a sprijini cercetarea bolii cauzate de noul coronavirus

China primeşte ajutor din partea Europei: Comisia...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

31.01.2020, 17:30 79

Comisia Europeană va aloca 10 milioane de euro din programul său de cercetare şi inovare, Orizont 2020, pentru a sprijini cercetarea bolii cauzate de noul coronavirus, potrivit unui comunicat publicat vineri pe site-ul oficial al Comisiei.

„Ne străduim să atenuăm consecinţele unei potenţiale răspândiri pe scară mai largă a epidemiei de coronavirus în UE. Graţie finanţării pentru cercetări de urgenţă prin intermediul programului Orizont 2020, vom şti mai multe despre această boală. Sunt mândră că, în urma progreselor înregistrate în ultimii ani, centrele noastre dotate cu supercalculatoare sunt pregătite să îi asiste pe cercetători în activitatea lor de dezvoltare a unui tratament şi a unor vaccinuri noi. Vom fi în măsură să protejăm mai bine cetăţenii şi să abordăm mai eficient focarele actuale şi viitoare”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret, conform sursei citate.

Comisia Europeană a lansat o cerere urgentă de exprimare a interesului faţă de proiecte de cercetare care să contribuie la o mai bună înţelegere a focarului de coronavirus şi la o mai bună gestionare clinică a pacienţilor infectaţi cu virusul, precum şi la îmbunătăţirea pregătirii şi a răspunsului în materie de sănătate publică.

Finanţarea va sprijini două până la patru proiecte de cercetare, iar candidaţii trebuie să răspundă cererii până în 12 februarie.

Totodată, acordurile de granturi ar trebui să fie semnate foarte rapid, pentru a permite demararea activităţilor de cercetare cât mai curând posibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO