Eveniment

China a anunţat interzicerea examenelor scrise pentru copiii de 6 şi 7 ani. De asemenea au fost interzise temele pentru elevii de clasa întâi şi limitate pentru elevii de liceu

China a anunţat interzicerea examenelor scrise pentru...

Autor: Mihaela Ionita, Mediafax

30.08.2021, 18:00 66

China a anunţat interzicerea examenelor scrise pentru copiii de 6 şi 7 ani. Scopul măsurii este de a diminua presiunea asupra părinţilor şi elevilor într-un sistem de educaţie extrem de competitiv.

Într-o declaraţie, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei au spus: „Examenele sunt o parte necesară a educaţiei şcolare... dar unele şcoli au probleme precum examenele excesive, care provoacă o presiune mare asupra elevilor... acest lucru trebuie corectat".

Noile reguli limitează, de asemenea, numărul de teste şi examene pe care le poate stabili şcoala.

„Clasele I-a şi a II-a din ciclul primar nu vor trebui să susţină examene scrise. Pentru alte clase, şcoala poate organiza un examen final în fiecare semestru. Examenele intermediare sunt permise pentru liceu. Localităţilor nu li se permite organizarea de examene regionale sau inter-şcolare pentru toate clasele din ciclul primar", a adăugat Ministerul Educaţiei: „Nici pentru absolvenţii de liceu nu se mai organizează teste săptămânale, examene lunare etc. Nu sunt permise nici examinările redenumite, precum cercetare academică”.

Reacţia oamenilor în ceea ce priveşte această decizie diferă.

Unii spun că decizia a fost un pas în direcţia corectă pentru a ameliora presiunea asupra copiilor, alţii pun la îndoială modul în care şcolile vor testa şi măsura abilităţile fără examene, potrivit BBC.

Inegalitatea în educaţie este, de asemenea, o problemă, părinţii mai bogaţi sunt dispuşi să cheltuiască mai mult pentru a-şi duce copiii în şcolile de top.

Ministerul Educaţiei din China a interzis, de asemenea, temele pentru elevii de clasa întâi anul acesta şi a limitat temele pentru elevii de liceu la 1,5 ore pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO