Eveniment

Chiar fara zapada, grad de ocupare de 100% de Revelion pe Valea Prahovei

03.01.2010, 23:17 43

Turistii au umplut si in acest an de Revelion pensiunile sihotelurile de la munte in ciuda vremii ploioase, ofertele specialeducand la cresterea gradului de ocupare pana la 95%, sustinproprietarii unitatilor de cazare.

"Am avut oferte speciale pentru Revelion ca sa atragem mai multituristi si am acordat o atentie mai mare serviciilor oferite. Deexemplu, am acordat o noapte de cazare gratis la cinci noptiplatite. Efortul a fost mai mare in acest an pentru a atrageturistii si am incercat sa le satisfacem toate dorintele. Preturilenu sunt mai mari fata de anul anterior", spune Relu Banucu,proprietarul pensiunii de patru margarete Katharina, care opereaza14 camere in zona Bran si care asteapta o crestere a cifrei deafaceri cu 30% pentru perioada sarbatorilor fata de anul trecut, inconditiile in care gradul de ocupare a fost de 100%.

"Clientii nu s-au speriat de ploaie si au ales chiar sa-siprelungeasca concediul cu inca o zi."

O noapte de cazare cu pensiune completa la pensiunea Katharina acostat 80 de euro pe zi in perioada de Revelion", spune Banucu,care in 2008 a avut venituri din activitatea pensiunii de circa18.000 de euro si un profit net de 3.000 de euro potrivit datelorde pe Ministerul Finantelor.

Si reprezentantii hotelului de cinci stele Lux Garden din Azugaau precizat ca au avut in perioada Revelionului un grad de ocuparede 100%.

"Vremea rea nu i-a determinat pe turisti sa scurteze vacanta lamunte, mai ales pe cei care si-au facut rezervare cu una sau doualuni inainte prin agentiile de turism. Poate doar cei care au merspe varianta «last minute» sa fi renuntat la a mai cumparapachetele", spune Traian Badulescu, purtatorul de cuvant aAsociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

800 de turisti pe litoral de Revelion

Pe litoralul romanesc au mers circa 800 de turisti pentruRevelion, conform Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc(FPTR), cu toate ca in statiuni au fost aproape 5.000 de locuri decazare incalzite. Pe langa acestia, circa 16.000 de turisti aupetrecut sarbatorile in diferite statiuni balneoclimaterice, cu 7%mai putin fata de anul trecut.

"Am inregistrat un grad de ocupare de 50% in perioadaRevelionului, in conditiile in care operam la jumatate dincapacitate. Jumatate dintre turistii care au petrecut Revelionul inhotelul nostru au venit cu rezervare, restul si-au facut rezervarisi cu cateva zile inainte si acestia au fost turisti care aurenuntat sa mai mearga la munte din cauza ploii", spunreprezentantii hotelului de patru stele Europa din Eforie Nordcontrolat de omul de afaceri George Copos. Hotelul are o capacitatede 221 de camere, iar un pachet pentru doua persoane care includecazare sase nopti cu demipensiune, pachet de relaxare SPA si cinafestiva de Revelion a costat 744 de euro.

Conform FPTR numarul turistilor care si-au petrecut vacanta deRevelion in pensiunile si hotelurile din tara a scazut cu 8% fatade anul trecut, respectiv 95.400 de persoane. Romanii au cheltuitcu 13% mai putin fata de anul trecut, respectiv 30 mil. de euro, inconditiile in care tarifele in turismul intern au scazut cu 20-25%fata de anul trecut, ajungand la nivelul din urma cu doi ani, maiarata datele FPTR. In mediul rural, au petrecut Revelionul circa30.000 de romani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO