Eveniment

Chestorul Bogdan Despescu a solicitat o evaluare privind activitatea staţiei GPL

Chestorul Bogdan Despescu a solicitat o evaluare privind...

Autor: Petru Mazilu

27.08.2023, 09:49 144

Chestorul Bogdan Despescu a solicitat o evaluare privind activitatea staţiei GPL pentru a afla dacă operatorul economic a respectat prevederile legale.

Chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a anunţat că ancheta se desfăşoară în colaborare cu mai multe instituţii. Reprezentantul MAI a spus că ancheta va arăta dacă agentul economic care avea staţia GPL de la Crevedia a respectat prevederile legale privind autorizarea şi desfăşurarea activităţii.

„Am cerut o evaluare pentru a vedea cum s-a desfăşurat activitatea la acest obiectiv economic”, a declarat chestorul Bogdan Despescu

Celula de criză deschisă după explozia de la Crevedia este activă.

„Celula de criză este operativă... până când vom clarifica situaţia”, a adăugat Despescu.

Duminică, autorităţile au anunţat că Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a preluat dosarul Crevedia. În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

În anchetă au fost cooptaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR, experţi de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiţiei, specialişti de la INSEMEX Petroşani, inspectori de inspecţia muncii, ofiţeri din cadrul IPJ Dâmboviţa, au precizat reprezentanţii PÎCCJ.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în urma exploziei de sâmbătă de la staţia GPL din Crevedia au fost 58 de victime. O persoană a murit, iar cei mai mulţi răniţi sunt angajaţi ai ministerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO